Investim în resursa umană pentru dezvoltarea profesională a următoarei generaţii

Stagii de practică plătite şi burse de studiu pentru studenţi şi masteranzi.
 
Kastamonu România face în continuare pași spre îndeplinirea obiectivelor companiei, printre care și acela de a rămâne un angajator de top prin învățarea și dezvoltarea continuă, inovație, orientare spre succes, spirit de echipă și prin acordarea unei importanțe deosebite resursei umane. Astfel, și în acest an se derulează în cadrul companiei cele două programe dedicate elevilor şi studenţilor, unul de stagii de practică (plătită, neplatită sau şcolară) şi unul de burse de studiu.
Prin intermediul celor două programe compania noastră îşi propune să îi ajute pe tineri în clădirea unei cariere, împărtăşindu-le din bogata noastră experienţă şi oferindu-le şansa să facă parte pentru o perioadă determinată din colectiv, în diferite departamente din cadrul fabricii. Acest program s-a desfășurat în continuarea programelor din anii trecuți, având în acest an o participare de 68 de elevi și studenți dintre care 64 în practică plătită și 4 în practică școlară. Dintre acești studenți 10 au mai participat în acest program și au ales să participe din nou.


La stagiul de practică plătită cu un program de 8 ore/zi au participat 25 de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, 31 de studenţi de la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş, 5 studenţi de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, 1 student de la Universitatea Sapientia din Târgu Mureş şi 2 elevi de la Liceul Tehnologic Petru Maior din Reghin, din cadrul unor specializări precum automatică și informatică aplicată, administrarea afacerilor, echipamente pentru procese industriale, ECTS, electronică aplicată și Telecomunicații, gestiunea și protecția mediului, informatică, ingineria materialelor și a mediului, ingineria și protecția mediului în industrie, ingineria sistemelor electroenergetice, inginerie chimică, inginerie Economică industrială, TCM, inginerie electrică, inginerie mecanică, inginerie mecanică industrială, instrumente și achiziții de date, marketing, relații internaționale și studii europene, robotică industrială. Tinerii şi-au desfăşurat stagiul de practică în departamentele de achiziții, administrativ, automatizări, doors factory, doorskin press, doorskin secretary, electric, financiar, HR, IT&C, logistică, marketing, mecanică DS, mecanică hidraulică, mecanică PB, mecanică schimburi, mediu, melamine impregnation, melamine press, PB necalibrat, planificare producție, producție, producție - probleme de mediu, producție calibrare, producție PAL dryer, quality, achiziții materii prime, vânzări, SAP, technical general și wastewater treatment.


Practicanţii au fost remuneraţi cu un salariu brut de 1250 lei şi bonuri de masă. Pe lângă acestea au beneficiat de cazare gratuită în spaţiile special amenajate de către companie şi două mese calde pe zi asigurate în cantina fabricii. Totodată practicanții au avut posibilitatea de a-şi întocmi lucrarea de practică sau diplomă cu sprijinul tutorilor de practică. Pentru stagiul de bursă de studiu au aplicat 4 studenți ce au beneficiat de suma de 1.000 de dolari pentru anul universitar.


PRACTICANTI

Sârbu Claudiu Ionuţ, Universitatea „Petru Maior”  Târgu Mureş, practică în departamentul I.T.
Am ales să fac practică la Kastamonu România deoarece este o companie multinaţională, care pe viitor poate să îmi ofere un job în domeniul I.T. Fac practică în departamentul IT şi m-am bucurat să văd că se lucrează cu tehnologie avansată şi pot învaţa o mulţime de lucruri noi şi folositoare.
A fost o surpriză placută faptul că tot personalul departamentului a fost dornic să mă ajute şi să mă înveţe, ţinând cont că sunt la începutul aniilor de facultate şi nu am foarte multe cunoştiinţe şi experienţă în domeniu. Am însă încredere, că în timp, cu muncă, învăţătură şi perseverenţă voi acumula cunoştiinţele necesare practicării acestei activităţi.
Consider că experienţa la Kastamonu te ajută să te dezvolţi; personal pot spune că am aprofundat cunoştiinţele legate de hardware, de componente, de depanare, de întreţinere şi mentenanţă.  În plus, câştig şi bani, căci până la urmă este vorba de practică plătită.
Gândul cu care am venit este de a pune bazele viitorului meu loc de muncă şi de a mă afirma. Aş vrea să  vin şi la anul în practică aici, sper să am noroc şi să vin tot în acest departament, deoarece îmi place să lucrez cu calculatoare şi tehnologie. Dacă nu va fi posibil voi încerca şi la alte departamente.
La finalizarea studiilor aş veni să lucrez la Kastamonu; îmi place foarte mult I.T.-ul, dar nu aş spune nu nici unei specializări în automatică; nu se ştie niciodată unde îţi găseşti pasiunea până nu încerci. Sper ca într-o bună zi să fac parte din acest colectiv!

Mureşan Carmen, Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş,  practică în departamentul Vânzări.
Kastamonu Românaia este o companie atractivă, dat fiind faptul că operează la nivel internaţional şi oferă oportunităţi de viitor. Locuiesc în Târgu Mureş, destul de aproape de Reghin, şi beneficiind de transport gratuit, o masă caldă pe zi, stagiu de practică plătit şi tichete de masă, opţiunea de a fi angajată pe perioada vacanţei de vară o văd ca pe o variantă de nerefuzat.
Aici, doresc să pun în practică toate lucrurile învăţate la facultate, să îmbin teoria cu practica, vreau să dobândesc experienţă şi pe viitor un contract de muncă permanent.
Colegii au fost deschişi cu mine şi foarte răbdători, explicându-mi ceea ce se petrece la ei în departament şi învăţându-mă lucruri esenţiale cum ar fi să lucrez în SAP, să introduc comenzi de la clienţi, să fac dispoziţii de livrare şi să le pun pe site-ul de transport.
În viitor, dacă mi se va propune să lucrez la această firmă, voi accepta; poate ar fi chiar interesant în departamentul de Vânzări; mă gândesc că practica făcută aici, nu poate fi decât un plus de experienţă şi cunoştiinţe necesare.

Niculina Anastasia, Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş, practică în departamentul Planificarea Producţiei.
Practica în departamentul  Planificarea Producţiei (MEP), din cadrul companiei Kastamonu Romania, mă va ajuta foarte mult pe viitor, cred ca mă voi putea angaja mult mai uşor, având un bagaj de cunoştiinţe necesare acestei activităţi.
Pe viitor am în plan să mă reîntorc în practică, şi poate să încerc şi alte activităţi, din alte departamente, şi atunci, după o analiză mai detaliată, voi putea decide ce mă atrage şi ce mă pasionează mai mult.
Pe parcursul perioadei de practică am fost învăţată şi ajutată de către tutorele de practică dar şi de colegii de muncă.  
Am învăţat totul despre cum se planifică producţia, să lucrez în SAP şi în EXCEL. Am beneficiat de nişte condiţii foarte bune, salariu, tichete de masa, mancare calda şi transport gratuit, având în vedere că fac naveta din Mureş.

Hurghiş Cosmin Dorin, „Universitatea Tehnică", Cluj Napoca, practică în departamentul Producţiei de Pal.
Am venit la Kastamonu România, după ce am discutat cu mai multe firme, şi pot spune că acesta m-a atras cel mai tare prin activitatea ce o desfăşoară, prin ofertă şi condiţiile oferite. Vreau să menţionez că totul a fost exact cum mi s-a comunicat de la început, iar acest lucru mi sa părut profesional, şi am fost chiar încântat.
Consider că am mai multe avantaje făcând practică aici, reuşesc să obţin cunoştiinţe noi şi experienţă în domeniul Producţiei de Pal, unde fac şi practică, lucruri care mă vor ajuta în viitoarea mea carieră, care sper că după ce voi termina studiile, o voi putea consolida la această firmă şi de ce nu tot în acest domeniu. Tutorele meu şi toţi ceilalţi colegi au avut grijă să mă înveţe tot ceea ce înseamnă  „bucataria de clei” , care sunt procesele şi procedurile de amestec, de intrare şi de ieşire din firmă.

Suciu Vlad Cornel, Universitatea  „Petru Maior", Târgu Mureş, practică în departamentul Automatizări.
Am ales să vin în practică la Kastamonu România pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a cumula experienţă în domeniul de Automatizări, deoarece la noi la facultate se învaţă numai teorie şi sunt de părere că dobândeşti mai uşor cunoştiinţe care să iţi rămână tipărite în minte, dacă aceste două tehnici sunt îmbinate.  
Prin această cale, pe viitor, voi putea să mă angajez la această fabrică mult mai uşor pentru că voi avea experienţă; spre exemplu acum ştiu să fac programarea în diferite programe tehnice, ştiu cum funcţionează unele componente electronice, îmi sunt familiare echipamentele, ştiu să lucrez în echipă, şi sper că se va ţine cont şi de faptul că voi face mai mulţi ani la rând practică, deoarece îmi doresc să mă întorc.

Velichea Călin, Universitatea „Petru Maior”, Târgu Mureş, practică în departamentul Automatizări.
Beneficiile de a face practică la Kastamonu România sunt foarte multe, cum ar fi cazare în unităţile special amenajate, masă caldă, salariu, tichete, transport. Toate acestea sunt factori care fac ca această experienţă să fie una placută. Eu fac practică în departamentul de Automatizări, şi sper să revin la anul tot în acest departament iar apoi în anii ce urmează să am şi un loc de muncă asigurat în acest domeniu, deoarece am dobândit cunoştiinţe necesare desfăşurării acestei activităţi, cum ar fi să fac programare pe calculator, să lucrez cu diferite programe, ştiu ce presupune funcţionarea unei linii de producţie.

TUTORI

Alexandra Suciu, Responsabil planificare producție

În cadrul departamentului Planificare producție și-au desfășurat stagiile de practică Anastasia Niculina și Alexandra Matei, pentru o perioadă de două luni. Ambele studente au fost determinate și serioase și dornice să acumuleze cât mai multe informații.
Consider că stagiile de practică oferite de Kastamonu sunt un beneficiu atât pentru noi, cât și pentru studenții care astfel dobândesc cunoștiințe, care îi vor ajuta la viitorul loc de muncă.


Ovidiu Suciu, Responsabil planificare producție

Am participat și anul trecut la instruirea studențiilor, și atunci, ca și acum, am avut două studente care, pentru scurt timp, au făcut parte din departament. Ele au venit cu o gândire diferită și cu un plus de prospețime a ideilor.
Au participat la toate activitățiile, familiarizându-se cu programele care le folosim zi de zi la urmărirea planificări, extinderea planului de producție, verificarea producției zilnice, și au monitorizat defectele și opririle care  afectează procesul.
Cred că cea mai mare provocare pentru ele a fost să se sincronizeze cu ritmul alert, dar pot spune că sunt apte pentru aceasta. Au fost tot timpul atente și au pus întrebări despre tot ce se întâmpla, iar acest lucru arată că sunt dispuse să învețe să îmbine partea teoretică, dobândită în facultate, cu partea practică.
Am găsit experiența de a fi tutore de practică interesantă și foarte mulțumitoare, mai ales când am văzut că practicanții se implică și ei; aș vrea să am acest rol și în anii ce urmează.


Marius Lostun, Responsabil Mediu

Lateș Cătălin și Lazăr Anamaria, au venit în practică în cadrul departamentului de Protecția Mediului, unde s-au integrat repede și au dat dovadă de seriozitate și responsabilitate față de activitățile cotidiene.
Pe lângă sarcinile specifice departamentului au făcut cunoștiință și cu domenii conexe precum sănătatea și securitatea în muncă sau situațiile de urgență.
Prezența lor a fost de un real folos pentru departament, implicit pentru fabrică, și sper că totodată și pentru experiențele lor viitoare.Ovidiu Sorescu, Responsabil Matrița și CNC
 
Anul acesta i-am avut în practică, veniți pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe în domeniul tehnic, pe Ormenișan Petru, Șerbanat Adrian Ilie, Uifălean Dorel Cristian și  Major Zsolt.
Au lucrat alături de personalul de la DSK Mecanici la repararea utilajelor din secție, învățând foarte repede operațiile de întreținere-reparare. Deși erau lucrări complexe și noi pentru ei, s-au adaptat foarte repede, achitându-se cu success de sarcini. Au manifestat interes pentru activitatea desfășurată și au luat-o în serios, muncind alături de personalul din atelier.
Practicanții de anul acesta mi-au arătat potențialul noilor (viitorilor) colegi, și de ce nu și viitoarea concurență (în sensul bun al cuvântului).
Tinerețea lor mi-a adus aminte că și eu am fost stagiar, și de momentul când am acumulat cunoștințe multiple din domenii adiacente muncii mele (automatizări, hidraulică, mecanică) cât și din domeniul meu de pregătire.


Cred că se vor adapta foarte ușor condițiilor de la locul de muncă și vor reuși la scurt timp după terminarea facultății să-și găsească de lucru, să rezolve probleme complexe și să urce ierarhic.
Mai sunt multe de făcut pentru a le crea condiții de învățare și perfecționare și mai bune: scule de lucru adecvate care să țină pasul cu vremurile noi, tehnici moderne de lucru precum și autodotarea cu SDV-uri pentru mărirea productivității și dezvoltarea aptitudinilor pentru creativitatea din munca lor .
Toate momentele au fost frumoase și pot spune că o să-mi pară rău când vor termina practica. Sper să ne revedem și să aflu de realizările lor ulterioare.

Localizare si contact

Adresa:
Str. Ierbuș, nr. 37
Reghin, Jud. Mureș
cod 545300,
România

Contact Vânzări:
Tel:  +4 0372 593720
Fax: +4 0372 593811
Email: 

Distribuitori

Distribuitorii produselor fabricate la Kastamonu Romania

detalii

Materiale marketing si mostre

Utilizați acest modul pentru a comanda cataloage, mostrare, expozoare și mostre.

IN CURAND