Kastamonu România a finalizat o investiţie de 150 milioane de euro

 Reghin - 12 iulie 2012 - Compania Kastamonu România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa fronturilor HDF pentru uşi celulare, va pune în funcţiune, în această lună, o nouă unitate de producţie, care este rezultatul unei investiții în valoare de 150 milioane de euro.Noua fabrică de PAL încorporează tehnologie de ultimă generaţie şi este compusă dintr-o presă de PAL, cu o capacitate de 500.000 mc/an, două linii de melaminare pentru înnobilarea PAL-ului, cu o capacitate totală de peste 20 milioane mp/an şi o linie de impregnare a hârtiei decor, cu o capacitate de aproximativ 50 milioane mp/an.

“Credem că investiţia, începută în 2010 şi finalizată acum, va poziţiona Kastamonu printre cele mai importante companii producătoare de PAL brut şi melaminat din regiune. Odată însuşită această nouă tehnologie, în funcţie de tendinţele pieţei, nu este exclusă posibilitatea de a include în portofoliul de produse şi plăcile de tip MDF”, a declarat Esat Özoğuz, directorul general al Kastamonu România. El a mai precizat că, odată cu finalizarea acestei investiţii, pentru anul an curs se estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de euro, iar în 2013 de 120 milioane de euro.Fabrica de la Reghin va produce plăci de PAL brut pe intervalul de grosimi 8-40 mm, în formatul standard de 2800x2070 mm, însă la cerere vor putea fi produse şi alte dimensiuni.

Colecţia de decoruri standard va fi disponibilă la grosimea de 18 mm, însa vor putea fi melaminate plăci cu grosimi în intervalul 8-38 mm.“Oferta Kastamonu România va reprezenta cu siguranţă un sprijin pentru producătorii locali de mobilier din plăci de tip PAL melaminat şi totodată o variantă avantajoasă şi pentru cei care, în prezent, îşi procură materii prime din import. Kastamonu România îşi propune să ofere atât clienţilor interni, cât şi celor de export, produse într-o gamă variată, la calitatea impusă de standardele şi normele internaţionale, la preţuri şi termene de livrare corecte, ferme şi adaptate cerinţelor individuale”, a declarat Radu Corăbian, directorul de vânzări al companiei.În acest moment, sub numele de Kastamonu România, pe platforma de la Reghin îşi desfăşoară activitatea două unităţi de producţie în care lucrează aproape 800 de angajaţi. Portofoliul de produse este format din plăci de tip HDF pentru uşi celulare (feţe de uşi - marca proprie Doorpan), foi de uşi, uşi cu toc, PAL brut şi PAL melaminat.Kastamonu România este rezultatul de succes al unui plan de investiţii impresionant atât din punct de vedere financiar, cât şi tehnic şi uman. Kastamonu Entegre, membră a holdingului Hayat, cel mai mare trust turcesc din industria lemnului şi unul dintre jucătorii mondiali de top din domeniu, a preluat 98% din acţionariatul companiei Prolemn Reghin în anul 1998 şi de atunci a inclus Prolemn într-un amplu proces de diversificare şi modernizare a producţiei.

După 14 ani de transformări şi investiţii continue, Kastamonu Entegre a reuşit să construiască la Reghin o platformă industrială de prelucrare a lemnului complexă şi modernă.Trecerea de la numele de Prolemn la Kastamonu România, începând cu luna aprilie a acestui an, a dorit să marcheze alinierea şi integrarea completă a firmei la identitatea de grup a firmei mamă. În 2011, cifra de afaceri a companiei Kastamonu România a ajuns la aproximativ 40 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 10% faţă de 2010

Localizare si contact

Adresa:
Str. Ierbuș, nr. 37
Reghin, Jud. Mureș
cod 545300,
România

Contact Vânzări:
Tel:  +4 0372 593720
Fax: +4 0372 593811
Email: 

Distribuitori

Distribuitorii produselor fabricate la Kastamonu Romania

detalii

Materiale marketing si mostre

Utilizați acest modul pentru a comanda cataloage, mostrare, expozoare și mostre.

IN CURAND