< Kastamonu România continuã planul de dezvoltare

Kastamonu Romania pariază pe blaturile Technotop


Kastamonu Romania, companie controlată de Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din sud-estul Europei, și-a lansat în piață gama de blaturi de lucru numită Technotop. Lansarea a avut loc la BIFE SIM 2014, cel mai important târg de mobilă, echipamente și accesorii, desfășurat la București în perioada 10-14 septembrie.

„Parte a proiectului de lărgire continuă a portofoliului de produse, Kastamonu Romania a finalizat în 2014 o investiție de 8 milioane de euro, concretizată prin punerea în funcțiune a unei noi linii de fabricație pentru blaturi de lucru. Este prima unitate de producție de acest gen din România și din grupul Kastamonu și beneficiază de o tehnologie de ultimă generație”, a declarat Radu Corăbian, director de vânzări Kastamonu Romania.

Blaturile de lucru „Technotop” de la Kastamonu Romania reprezintă soluţia ideală pentru amenajări inspirate ale spaţiilor de locuit, atât din considerente estetice cât şi funcţionale. Sunt recomandate pentru întrebuinţări multiple, atât în bucătărie cât şi în alte zone, pentru amenajări care implică suprafeţe cu proprietăţi specifice de rezistenţă şi durabilitate. Noul produs va corespunde celor mai exigente standarde de calitate, fapt susținut atât prin procesul elaborat de fabricație cât și prin natura elementelor componente: laminate cu rezistență mare la uzură și durabilitate, postforming cu profil întărit cu MDF, picurător din poliuretan topit pentru sigilarea îmbinării, hârtie balans cu protecție la umiditate, marginea din spate acoperită cu cant PVC.

“Avem încredere în reuşita blaturilor Technotop care completează gama de produse existente, oferind colaboratorilor noștri un pachet atractiv alături de PAL melaminat, PAL brut şi plăci ultralucioase GlossMax”, spune Radu Corăbian.

Tot în cadrul BIFE SIM 2014, au fost prezentate şi cele 15 noi decoruri de PAL melaminat incluse în colecţia Vision, decoruri dezvoltate în concordanţă cu noile tendinţe în materie de design şi amenajări.

Creșterea afacerilor în 2014

După 16 ani de investiții continue, la final de 2014, Kastamonu Romania se poate lăuda cu o platformă industrială de prelucrare a lemnului modernă și complexă și cu o poziție

recunoscută la nivel regional, în rândul producătorilor de PAL și la nivel mondial, în rândul producătorilor de fețe de uși din HDF texturat.

Dacă, în 2013, Kastamonu România a încheiat anul cu o cifră de afaceri de cca. 100 de milioane de euro, trendul actual confirmă estimarea inițială pentru 2014, respectiv o creştere de aproximativ 20% raportată la anul trecut.

Evoluţia pozitivă a pieţei din acest an a fost susţinută atât de contextul economic general din plan intern, precum şi de climatul favorabil existent în unele ţări din Uniunea Europeană. În 2014, ponderea exportului în cifra de afaceri a fost de aproximativ 75%. Cele mai importante piețe externe pentru Kastamonu Romania sunt Turcia, Ungaria, Serbia, Macedonia și Bosnia, care reprezintă aproximativ 30% din cifra de afaceri generată de export.

„În anul următor, ne propunem să susţinem direcția de dezvoltare a companiei, atât prin consolidarea poziției pe pieţele pe care activăm cât şi prin actualizarea permanentă a gamelor de produse existente. Astfel, pentru 2015, previzionăm o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10% raportată la anul în curs”, a adăugat Radu Corăbian.


Localizare si contact

Adresa:
Str. Ierbuș, nr. 37
Reghin, Jud. Mureș
cod 545300,
România

Contact Vânzări:
Tel:  +4 0372 593720
Fax: +4 0372 593811
Email: 

Distribuitori

Distribuitorii produselor fabricate la Kastamonu Romania

detalii

Materiale marketing si mostre

Utilizați acest modul pentru a comanda cataloage, mostrare, expozoare și mostre.

IN CURAND